Dupla karamellás sütemény
2015. április 14. írta: Kránicz Györgyi

Dupla karamellás sütemény








Tészta:
6 tojás
12,5 dkg margarin
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor

Krém:
6 dl tej
2 csomag karamellás pudingpor
2 csomag karamellás cukorka
12,5 dkg margarin
1 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor

Tetejére:
2 csomag tejszínpor
2 csomag habfixáló
3 dl tej

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, beletesszük a lisztet és a sütőport, valamint a tojásfehérje keményre vert habját. Közepes méretű tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a margarint, a karamellás cukrokat és a lisztet. A pudingot kevés tejjel és a cukorral elkeverjük, majd beleöntjük a tejbe és állandó keverés mellet sűrűre főzzük. Ne ijedjünk meg, ha a karamella cukor nem olvad el, direkt ez a jó benne. Rásimítjuk a kihűlt tésztára.
A tetejére a tejben elkeverjük a habot és a habfixet, kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk és megszórjuk kakaóporral. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr497543542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása