Diós-csokoládés torta
2015. április 14. írta: Kránicz Györgyi

Diós-csokoládés torta








A piskótához:
12 tojás
1 csomag sütőpor
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt

A krémhez:
8 dl tej
2 csomag készen vásárolt csokoládés tortakrémpor

A díszítéshez:
5 evőkanál darált dió
3 evőkanál porcukor
egész diószemek
édes keksz

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral jó alaposan. A lisztet elegyítjük a sütőporral. A habhoz adjuk a tojássárgáját, és alaposan elkeverjük, majd jöhet a liszt
kanalanként, és óvatosan összeforgatjuk. Egy kisebb méretű tortaformát kiolajozunk, a fele masszát beleöntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt kisütjük (tűpróba). Várjunk a piskóta hűlésére, és később vegyük ki a formából. Kiolajozzuk újra a tortaformát, és kisütjük a következő piskótát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr677543592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása