A tésztához:
30 dkg liszt
2 evőkanál margarin
1 csipet só
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
3 tojássárgája
1 evőkanál zsemlemorzsa
A túrótöltelékhez:
40 dkg túró
3 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
fahéj
tejszínhab
Meglangyosítunk 1 dl tejet, és 1 evőkanál cukorral és a fél csomag élesztővel egy pohárban elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi tejet, majd jól kikeverjük. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a hozzávalókkal és a keményre vert tojásfehérjével. A megkelt tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a túrót és a tetejére a fahéjat négyzetes alakban rászórjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlt tésztát tejszínhabbal díszítjük.
30 dkg liszt
2 evőkanál margarin
1 csipet só
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
3 tojássárgája
1 evőkanál zsemlemorzsa
A túrótöltelékhez:
40 dkg túró
3 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
fahéj
tejszínhab
Meglangyosítunk 1 dl tejet, és 1 evőkanál cukorral és a fél csomag élesztővel egy pohárban elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi tejet, majd jól kikeverjük. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a hozzávalókkal és a keményre vert tojásfehérjével. A megkelt tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a túrót és a tetejére a fahéjat négyzetes alakban rászórjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlt tésztát tejszínhabbal díszítjük.