SÜTŐBEN SÜLT HAL,TEJFÖLÖS SAJT SZÓSSZAL.EPER MÁRTÁSSAL.
2015. április 09. írta: Kránicz Györgyi

SÜTŐBEN SÜLT HAL,TEJFÖLÖS SAJT SZÓSSZAL.EPER MÁRTÁSSAL.






HOZZÁVALÓK
1,1 csomag fagyasztott hal filé
2.1 kis tejföl
3.10 dkg trapista sajt
4.só.bors.piros paprika.olaj
5.morzsolt petrezselyem
6.5 gerezd foghagyma

Eperszószhoz
1.25 dkg eper,vagy eper lekvár
2.2 ek. vaj
3.1 ek. barnacukor
4.fehér bors

ELKÉSZÍTÉS
1.A halat kiengedem ,és besózom.Tepsibe teszem.
2.A tejfölt kikeverem a reszelt sajtal és a fűszerekkel és ráöntöm a halra ,kevés olajjal meglocsolom.
3.A sütőben készre süssük.
4.A Az epret megmosom, megtisztítom és összevágom. A vajat megolvasztom, hozzádobom az epret. Addig párolom amíg kicsit meglöttyed, ezután jöhet bele a cukor és egy lehelletnyi fehérbors valamint egy csepp citromlé. Összeforralom és már lehet is tálalni.
5.Köretként burgonyát adtam hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr557543708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása