Banános dióval töltött palacsinta ,dió bundában
2015. április 09. írta: Kránicz Györgyi

Banános dióval töltött palacsinta ,dió bundában







HOZZÁVALÓK
A palacsintához
1.20 dkg finomliszt
2.1 db tojás (lehet 2 db is, ha valaki tojásosabban szereti)
3.4 dl tej (langyos )
4.2 dl víz
5.2 ek napraforgó olaj (a tésztába)
6.5 dkg vaj (olvasztott)
7.1 csipet só
8.2 ek cukor
9.1 kk szódabikarbóna
10,2 tk citromhéj
11.2 tk citromlé
12.1 csomag vaníliás cukor (opcionális)

A TÖLTELÉKHEZ
1.4 banán
2.10 dkg darált dió
3.2 kanál porcukor
4,2 evőkanál méz
5.olaj

A PANÍRHOZ
1.2 tojás
2.liszt
3.4 evőkanél darált dió
4.3 evőkanál porcukor

ELKÉSZÍTÉS
1.A liszthez adjuk hozzá a cukrot, szódabikarbónát, sót, keverjük el. (Aki szeretne, itt tehet hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Én csak egyszerűen nem szeretem, hogy szinte már nincs édesség vanília nélkül.)
2.Keverjük össze a nedves hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá apránként a lisztes keverékhez, amíg el nem fogy. (Használhatunk robotgépet.) A tészta sűrűbb lesz, mint a szokásos szódavizes változat.
3.Hevítsünk egy serpenyőt majdnem teljes lángon forróra, olajozzuk 1 tk olajjal, majd vegyünk egy merítőkanalat. Ebben merjünk ki palacsintatésztát, amilyen vastagra szeretnénk, majd csurgassuk és a serpenyőt finoman körbebillentve osszlassuk el egyenletesen. Az első oldalt süssük kb. egy percig, falapáttal ellenőrizzük, mennyire barna. Fordítsuk meg, a másik oldalt pirulásig sütjük.
Borítsuk tányérra.
4.Addig süssük, amíg el nem fogy a tésztánk, közben néhányszor olajozzuk ki újra a serpenyőt.
5.A töltelékhez a banánt alaposan törjük össze és a hozzávalókkal alaposan keverjük ki.éa töltsünk meg minden palacsintát vele.Két szélénél hajtsuk be és tekerjük fel.
6.A diót keverjük ki a porcukorral prézlival.,előbb lisztbe ,majd felvert tojásba ,végül a diós masszában forgassuk meg és süssük ki olajban.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr537543648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása